the spoken word

andreapol

I do speeches. I like to do them. I like to travel and to meet people. I have done speeches in schools, libraries, in church congregations, in village halls and in private settings. I have done speeches on festivals, conferences, in the private sector and in the public.
I am, friends, experienced in the art of speech giving.
I have spoken abroad but mostly I have spoken in Denmark so the rest of this page will be in danish.
If you have any inquiries or want to book me don´t hesitate to write; andreahejlskov@gmail.com

*

Jeg holder foredrag (paneldebatter kurser, dundertaler) om litteratur, klima og skovliv.

Skovliv
Mit mest populære foredrag tager udgangspunkt i min bog “og den store flugt” (historien om hvordan og hvorfor min familie og jeg flygtede ud i vildmarken hvor vi bosatte os som nybyggere og byggede vores egen bjælkehytte). Med udgangspunkt i den personlige historie perspektiverer jeg videre og fortæller om simple living, radical homemaking, off grid, rewilding og så videre; vi er jo bare en del af en større bevægelse af folk der begynder at (re)orientere sig.

Foredraget består af 45 minutters historiefortælling fra min side, en lille pause, og derefter 45 minutters spørgsmål. Der plejer at være rigtig mange spørgsmål og livlig dialog- og i al ubeskedenhed plejer folk at blive enormt berørte af min fortælling. Skriv til mig hvis du vil høre mere om det eller book evt via arte.

Klima
Jeg betragter mig selv som klimaaktivist og har, udover at være klimaaktivist i mit personlige liv, også deltaget i en del aktioner. Jeg taler om nødvendigheden af civil ulydighed (et begreb der stammer fra Thoreau som jo også flyttede ud i skoven) og om forskellige former for aktivisme. Jeg deltager i samfundsdebatten på klimaområdet, måske især via mine faster klummer i Dagbladet Information. 

Litteratur
jeg skriver i genren autofiktion, jeg skriver om mig selv og mit personlige levede liv. Det gør jeg dels for at tilbageerobre min egen stemme-  men også fordi det er min erfaring at den personlige fortælling er en utrolig effektiv måde at “ramme” min læser. Jeg tror på transparensen i en tid af reklamer og løgn og derfor skriver jeg som jeg gør. Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab taler jeg om autofiktionen som genre og fordele og ulemper ved den, set fra forfatterens synsvinkel (jeg har nogle vilde historier at fortælle)

Folk siger…

“For ikke så længe siden, havde jeg fornøjelsen af, at interviewe Andrea Hejlskov, på en litteraturfestival i Århus.
Det blev til et par begavede, finurlige og medrivende timer, hvor både publikum og jeg, blev berigede af en kvinde med et verdenssyn, vi alle kan lære noget af.
Andrea er livsklog uden at være bedrevidende. Hun er dyb og velovervejet, og så deler hun gladelig ud af sit liv, sine overvejelser og tanker, på en måde, så man går både klogere og mere reflekterende fra mødet med hende.
Det er ikke alle forundt, at få lov til at tilbringe tid sammen med Andrea, men får du mulighed for at tale med hende, høre hendes betragtninger om dette og hint, så snyd ikke dig selv for det. 
Selv tog jeg gerne en måned eller et år med hende i de svenske skove, for på den måde at blive klogere på hende, på verden og ikke mindst, på mig selv”
– Anne hjernøe

 

“At høre Andrea tale og at leve og opleve gennem hendes skrevne ord, kan sommetider være den gnist der skal til, for at man rejser sig, efter at have ligget i aflåst sideleje i lang tid. Bogen Og den Store Flugt, foredraget med Andrea, og bekendtskabet med hende på sociale medier, var i hvertfald for mig en del af en vækkelsesbølge der rystede mig i min grundvold, og fik mig til at rejse mig og kæmpe imod”
– Line Lazarus